Влиянието на Путин в България е в упадък. Аз съм абсолютно

...
Влиянието на Путин в България е в упадък. Аз съм абсолютно
Коментари Харесай

Костов: Влиянието на Путин в България е в упадък


Влиянието на Путин в България е в крах. Аз съм безусловно уверен, че тази имперска експанзия ще бъде осъдена от Европейски Съюз и от целия Запад, които ще бъдат единни. И когато бъде осъдена, повярвайте ми, никой няма да бъде ЗА Путин. Ако пусне бомба, ще има хора, които ще кажат: „ Прав беше! “, само че в случай че загуби войната, тогава към този момент никой няма да бъде зад него. И най-оперените сега негови представители. Това заяви Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) -, министър-председател на България в интервала 1997-2001 година, след представянето на втората си книга " Политиката от вътрешната страна ". 

Костов приказва за въздействието на президента на Руската федерация в отговор на въпросите от Стефан Тафров - дипломат и политик, сегашен кандидат-депутат от " Демократична България " - " Как оценявате въздействието на режима на Путин в България? Кой е най-хубавият метод да се борим с него? ". " Когато доста европейски политици се прегръщаха и снимаха с Путин, когато го величаеха, единствено екстремисти като мен, членовете на лабораторията (Лаборатория за ръководство на рисковете към Нов български университет - бел. ред.) и някои други политолози, които усещаха какъв е режимът, говореха ясно какво е. Тогава въздействието на Путин и на путинизма в България бяха извънредно мощни, подсилвани от държанието на европейски политици. След войната обаче това нещо се обърна. Обърнаха се европейските страни и застанаха против Путин. И българското публично мнение стартира да се обръща ".

" Разбира се, даже Путин да употребява нуклеарно оръжие, в България несъмнено ще има няколко души, които ще кажат: „ Прав беше! “. Няма да са единствено в България, ще ги има и в другите европейски страни, да не си посипваме главата толкоз с пепел. Мисля, че въздействието на Путин в България е в крах. Колко бързо ще се развие е под въпрос, само че аз съм безусловно уверен, че тази имперска експанзия ще бъде осъдена от Европейския съюз и от целия Запад, които ще бъдат единни. И когато бъде осъдена, повярвайте ми, никой няма да бъде ЗА Путин. Ако пусне бомба, ще има хора, които ще кажат: „ Прав беше! “, само че в случай че загуби войната, тогава към този момент никой няма да бъде зад него. И най-оперените сега негови представители ", разяснява Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) -. 

Бившият министър председател не спести и други рецензии към Брюксел. На въпрос има ли в България европеизация, заложен от някогашния министър при ГЕРБ Румяна Бъчварова, той отвърна: " Безспорно. Тези 30 години тя се просмуква отвред. И там, където ѝ дават път, и там, където я възпират. Тези детайли на европейско държание, на европейска просвета несъмнено стават все по-близки на българите и хората, които желаят да бъдат европейци, знаят на кого би трябвало да наподобяват.... Европеизацията на България даже мен ме изненадва по манталитета, по държанието, най-вътрешното и най-органичното, по мирогледа на хората, на тези, които са към мен. Виждам го на всички места ".

" Но - уточни Костов - аз имам доста рецензии към европейската политика към България. С доста неща не съм склонен. За едни Европейски Съюз беше: " Усвояваме европейските фондове и раздаваме порциите ". За мен в никакъв случай не е било фантазия това да се случи в България. Още когато приключвахме първата една трета от преговорните глави, европейците натякваха някак си за пари и им споделях: " Не са значими толкоз парите. Ако аз и моите сътрудници вършим нещо в този момент, то е поради права, поради правото на Европейски Съюз, поради човешките права, поради свободата. Заради това желаеме да сме в Европейски Съюз ", не поради тия пари, които, както видяхме, се раздават като порции. "

Той показа и огорчението си от пренебрежението, което Европейски Съюз е посочил към източноевропейски водачи в последните години преди Путин да нахлуе в Украйна. " Аз съм горделив, че съм един от тези, които още 2013 година, дори още 2008 година излязохме да протестираме. Никой не ни чу, когато говорихме за това до каква степен ще ни докара този режим на Путин. Това за мен е огромна уязвимост на Европейски Съюз, тъй като това, което се получи, е великански неточности в европейската политика на водещите европейски страни. Гигантски неточности, които се заплащат сега със стотици милиарди евро. Това е, което се получи поради тази самоувереност и неуважение към нашите гласове ", съобщи Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) -.

" Най-важното нещо, което Европейски Съюз не прави е основаване на убеждения, даването на доказателства, на причини, че да живеем дружно е голяма полезност. Без тези полезности, които те пазят, няма народна власт и хората би трябвало да бъдат убеждавани в това ", уточни някогашният министър председател, представен от " Офнюз ".

Италия

Бившият министър председател се възпротиви и на " лепенето на етикета " фашистка " по водача на спечелилата преди малко извършените парламентарни избори в Италия Джорджа Мелони с крайнодясната " Италиански братя ". " Глас национален, глас Божи ", а не " Глас Брюксел, глас Божи ", означи Костов и добави, че не може да одобри изказванието за правилно. 

Посланието към Демократична България в навечерието на изборите

Достъпът до представянето на книгата беше свободен за всеки, който пожелае да види и чуе онлайн някогашния министър председател, само че предните два реда бяха в залата непокътнати за посетители. Много от тях бяха водачи на Демократична България, в това число съпредседателят Христо Иванов, някогашни депутати и претенденти за народни представители, някогашни министри. Попитан от Карабашлиев, в навечерието на следващите ни парламентарни избори какво обръщение би отправил към управлението на тази политическата мощ, Костов отвърна: " Да покажат цвета си. Да се покажат с яркостта на позицията си. Не би трябвало да влизат в сянката на който и да било. Трябва да имат самочувствие ".

А на въпрос за българите в чужбина и има ли смисъл изобщо да гласоподават, той ги прикани в случай че милеят за страната си, да гласоподават, тъй като " тяхното гласоподаване беше извънредно значимо за излъчването на последния парламент ". " Да знаят, че бяха доста скъпи гласовете им, по тази причина дано отидат отново " - прикани Костов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР